Boerderijmuseum De Bovenstreek

Het museum toont het boerenleven zoals dat vroeger was. Nog niet zo heel lang geleden woonde in de boerderij uit het jaar 1753 een gezin met kinderen. In de mooie kamer met antieke tegeltjes, lieten zij hun spulletjes achter. Het lijkt alsof ze net zijn vertrokken, de foto’s van de grootouders hangen nog aan de muur, de bedstee is opgemaakt.

De bezoekers krijgen een goed beeld hoe het boerengezin hier leefde en werkte. In de kleine kelder staan de weckflessen met groenten en vruchten uit de tuin.

Buiten staat onder een kapschuur het materiaal waar de boer mee werkte om zijn land te bewerken. Kinderen spelen nu in de hooiberg en de boerenkarren op het erf worden af en toe nog gebruikt.

De moestuin en de bloementuin bij de boerderij worden keurig onderhouden. Meer dan honderd vrijwilligers zijn actief in ons museum en zorgen ook voor de levende have, zoals de geiten en de schapen. Als er iets gerestaureerd moet worden, dan steken onze mensen ook de handen uit de mouwen. Daarbij worden de technieken van vroeger, zoals het kantklossen, spinnen, weven of het maken van knipmutsen gebruikt.


<< Terug naar alle aanbieders

Adresgegevens:

Boerderijmuseum De Bovenstreek

8096PE Oldebroek

Tel.: 0525 – 631457
info@boerderijmuseum.nl
http://www.museumoldebroek.nl